Nyáresti dallamok a Nyugat-magyarországi Egyetem botanikus kertjében


 

Június 28-án nyáresti koncertsorozat vette kezdetét a Nyugat-magyarországi Egyetem "lélegző múzeumában", élő növénygyűjteményében. A Botanikus Kert és a Rektori   Hivatal közös szervezésében zajló zenei rendezvénysorozat nem titkolt célja, hogy a botanikus kert helyszíneit színvonalas zenei programok segítségével tárja  a zeneszerető közönség elé, és így hívja fel az egyetem és Sopron város polgárainak figyelmét az egyre szépülő kert rejtett kincseire.

A Szent Iván-éjszakához kapcsolódó első koncerten a Sopron Trió muzsikájában gyönyörködhettünk. Az együttes 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy Sopron és környékének kulturális életét színesítése; hangversenyeiken vonós hangszereken és zongorán a kamarazene többféle lehetőségét mutatják be.
A hangversenyt Dr. Faragó Sándor professzor úr, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora ajánlotta a vártnál jóval nagyobb számban megjelent közönség figyelmébe. Ezután Bach: D-moll Kettősversenye, Massenet Meditációja, Mendelssohn Szentivánéji álom című nocturne-je, Fauré muzsikája (Álom után) és Clara Schumann g-moll triója töltötte be a tisztásra leszálló nyári est csendjét. A sorozat júliusban és szeptember egy-egy koncerttel folytatódik.


A Sopron Trió tagjai:

Pálfi Krisztina: Zenei tanulmányait Budapesten végezte, majd a Danubia   Szimfonikus Zenekar, 2006 óta Bécsben a Wiener Hofburg Orchester és az   Arco Quartett Wien tagja.

Révész József: Zenei tanulmányai Budapesten és Bécsben végezte. A   Danubia Szimfonikus Zenekar tagja. Több országos és nemzetközi verseny   díjazottja. A Wiener Volksoper és a Radio-Symphonieorchester Wien   rendszeres fellépője. Jelenleg a Wiener Hofburg Orchester   szólócsellistája, az Arco Quartett Wien, valamint a Schubert Quartett   Wien tagja.

Dárdai Árpád: Pécsett, majd Budapesten tanult. A Kaposvári Csiky   Gergely Színház, majd a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar zenei   vezetője. Egyetemünk docense a Soproni Szimfonikus Zenekar vezető karmestereként évtizedek óta a város meghatározó zenei személyisége.

 

/Csiha Tünde Noémi/


Képek: